BURSA / HARMANCIK - Şehit Adil Kınık İlkokulu

Şehit Adil Kınık İlkokulu

MERKEZ MAH. 4 EYLÜL CAD. OKUL BLOK NO 9 HARMANCIK / BURSA
ÖĞRENCİLERİ ÖRNEK ALINAN, EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE ÖNDERLİK YAPAN BİR OKUL OLMAK.
Misyon
ATATÜRK İLKE VE İNKILÂPLARI DOĞRULTUSUNDA YETİŞEN, ÇAĞIN GEREKLERİNİ YERİNE GETİREBİLEN, TOPLUMA ÖNDERLİK YAPABİLEN, AHLAKİ ERDEMLERE SAHİP, ÜLKESİNİN ÇAĞDAŞ UYGARLIKLAR ARASINDA YER ALMASI İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞI VE ÇALIŞKANLIĞI GÖSTEREN, SAYGI VE HOŞGÖRÜ TİMSALİ ÖĞRENCİLER YETİŞTİREBİLMEK.
Ulaşım
1- Bursa Otogar´dan Tavşanlı ve Simav´a giden otobüsler Harmancık üzerinden ulaşım sağlamaktadır. 2- Bursa Batı Garajı üzerinden günlük 7 ayrı seferde Bursa´ya gidiş - dönüş hizmeti verilmektedir. 3- Kütahya Tavşanlı´ya yine günlük 6 ayrı seferde Tavşanlı´ya gidiş - dönüş hizmeti verilmektedir. 4- Dursunbey - Kütahya arasında ulaşım hizmeti sağlayan otobüs "Harmancık üzerinden gidiş - dönüş yapmaktadır
Yerleşim Yeri
Harmancık Bursa´nın güneyinde ve 90km uzağında orman alanlarıyla çevrili bir bölgedir. Bursa - Harmancık - Kütahya ve Kütahya - Balıkesir yollarının kesiştiği bir yerdedir. Ancak bölgenin ormanlık olması, geçim kaynaklarının az ve sınırlı olması nüfus göçüne neden olmuştur. Göç ile birlikte ilçe genelinde öğrencin sayısında da düşüşler olmuştur. İlçe genelindeki öğrenci sayısı İlköğretimde 700´lerde Ortaöğretimde ise 200´lerde seyretmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe merkezinde Hükümet Konağı karşısında bulunan okulumuzun, İl merkezine uzaklığı 90 km dir.